1. 6. 2024   |   svátek má Laura
 

Bulharské biftečky (kefty)

Název Množství a jednotka
mleté maso mix (vepřové + hovězí) 750 g
cibule 1 ks
zelená čubrica 2 lžičky
saturejka 1 lžička
římský kmín 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: bulharská
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)


Kefty - bulharský pokrm, připravovaný z mletého masa, okořeněný typickým bulharským kořením. V některých verzích jsou biftečky okořeněny pouze pepřem, solí a petrželkou.



Postup
Mleté maso v poměru 50% hovězí a 50% vepřové smícháme se lžičkou soli, 2 lžičkami bulharského koření čubrica, lžičkou saturejky, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, půl lžičky mletého římského kmínu, půl lžičky drceného pepře, lžíci olivového oleje a rukou dobře prohněteme. Rukama potřenými olejem tvoříme placičky (nebo šištičky), které upečeme na grilu nebo na oleji na pánvi. Podle potřeby při grilování potřeme olejem.
Podáváme s brambory, cibulí a hořčicí nebo balkánským ajvarem.




Další fotografie
 


RECEPTY

Domácí sekaná pečeně

Postup: Na přípravu sekané se obvykle doporučuje míchané vepřové s hovězím masem,... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový koláč se sněhovou pěnou

Postup: Na vál nasypeme mouku, cukr, nastrouháme citronovou kůru ze 1/4 citrónu a... zobrazit recept

RECEPTY

Šči (zelná polévka)

Postup: Hovězí maso vcelku dáme vařit do vroucí vody, osolíme, přidáme bobkový list,... zobrazit recept

RECEPTY

Bílá zelňačka

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky a spolu s klobáskou, bobkovým listem,... zobrazit recept

RECEPTY

Sulc (huspenina)

Postup: Kolínka a nožičky omyjeme a pečlivě odstraníme případné štětiny - buďto je... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...